Welkom

Geschreven op 28/06/2017
admin

Welkom op de website van de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Op deze site treft u het SGWB wandelprogramma en algemene informatie die wij graag met u willen delen.

De SGWB is opgericht op 26 maart 1934. Sinds 1 januari 2015 zijn voor ons werkgebied, de regionale verenigingsgrenzen komen te vervallen. Het werkgebied van de SGWB is heel Nederland.

De SGWB organiseert wandeltochten met een bijzondere aandacht voor de natuur en natuurlijk wandelen in al haar facetten. Er worden door de SGWB van oudsher veel wandelingen georganiseerd door natuurgebieden in de provincie Utrecht, zoals het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het Landgoed Den Treek - Henschoten.

Verder wordt er regelmatig gewandeld in het Gooi, op de Veluwe en in het Groene Hart. De SGWB heeft steeds meer wandeltochten in het wandelprogramma. 

Diverse wandeltochten rondom plaatsen en provincies van Nederland zijn te bezoeken. o.a. De Zaanstreek, Amsterdam, Breda eo, Zandvoort en Etten-Leur en de Betuwe.

De SGWB wandelroutes zijn vaak voorzien van de herkenbare SGWB pijlen: De gele ondergrond met de zwarte pijl en het SGWB logo.

De SGWB organiseert wandeltochten in afstanden variërend van 5 tot 60 km. Het merendeel van deze wandeltochten vinden plaats in het weekend. Soms is er een wandeltocht op een doordeweekse dag.

In 2017 zijn er op doordeweekse dagen de Samen op Pad groeps-wandeltochten.

Over al deze SGWB wandeltochten vindt U in ons wandelprogramma extra informatie. Door te klikken op de wandeltocht vindt U dan nadere informatie over de wandeltocht en de organiserende SGWB-vereniging.

Daarnaast worden er in mei en juni jaarlijks in meer dan 40 plaatsen de "SGWB-avondvierdaagse" georganiseerd. Daarover is op deze site diverse informatie te vinden.

De SGWB streeft ernaar om zijn leden en alle beoefenaars van de wandelsport een mooie wandelroute te presenteren waarbij zij onbezorgd kunnen genieten van de natuur en de gekozen route.

Graag tot ziens op onze wandeltochten,

De SGWB.